Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Just Hanging Out onderzoekt publieke ruimte in Rotterdam, en dan met name de ruimte van De Nieuwe Tuin.

‘Rondhangen’ als een alternatieve culturele praktijk, een met een lange traditie in Rotterdam. De Nieuwe Tuin biedt hiervoor de juiste ruimte: onaangeharkt, ongescript, intuïtief en voortdurend in transitie. Dit in tegenstelling tot veel andere openbare ruimtes die voorgeschreven zijn en clean en die weinig ruimte laten tot eigenmaken.

Architecten Afaina de Jong en Zaira Pourier (AFARAI) deden op uitnodiging van Het Nieuwe Instituut onderzoek naar het veelzijdige gebruik van de tuin, met als doel de waarde ervan zichtbaar te maken en te ondersteunen. Ze hingen enkele weken rond, organiseerden een serie publieke events, spraken met gebruikers en bezoekers en ontdekten de specifieke kwaliteiten van de plek. Het onderzoek vatten de architecten in een korte film, hieronder te bekijken.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De Nieuwe Tuin
Frank Bruggeman en Hans Engelbrecht
Karlis Krecers

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Museumpark.

De Nieuwe Tuin is een samenspel van natuur en cultuur op het buitenterrein van Het Nieuwe Instituut. Het tijdelijke landschap van kunstenaar/ontwerper Frank Bruggeman en hovenier Hans Engelbrecht sluit aan op de groeiende belangstelling voor stadsnatuur.