Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De Nieuwe Tuin

Sinds 2015 is De Nieuwe Tuin, ontworpen en onderhouden door kunstenaar Frank Bruggeman en ecologisch hovenier Hans Engelbrecht, een veelgebruikte publieke plek rond Het Nieuwe Instituut. Architecten Afaina de Jong en Zaira Pourier (AFARAI) deden op verzoek van Het Nieuwe Instituut onderzoek naar het veelzijdige gebruik ervan met als doel de waarde ervan zichtbaar te maken en te ondersteunen. Ze hingen enkele weken rond, spraken met gebruikers en bezoekers en ontdekten de specifieke kwaliteiten van de plek. 

Het programma Just Hanging Out onderzoekt de publieke ruimte in Rotterdam en specifiek de ruimte van De NIeuwe Tuin. Het rondhangen in de publieke ruimtes wordt in het programma gekaderd door een ruimtelijke en culturele perspectief. In plaats van door middel van beheersing of anti-design het gebruik van de publieke ruimte tegen te gaan, neemt het programma het rondhangen als een beginpunt om na te denken over eigenaarschap, de waarde van ‘vrije’ publieke plekken, en hoe de aanwezigheid van ‘anderen’ de publieke ruimte impact heeft op de ervaring en benadering van ruimte. 

Hunna

Hunna is een hiphopfeest dat zich vooral focust op de newschool sound. Hunna houdt zich bezig met de upcoming talents in Rotterdam en omstreken. Achter de schermen wordt hiervoor samengewerkt met een team jonge creatievelingen. De groepsnaam is afgeleid van het Engelse woord ‘hundred’, in de hiphopwereld beter bekend als ‘Hunna’. Hunna is voor iedereen en het motto luidt dan ook 'We just keeping it hunna with you'.

Hangouts

In de zomer van 2019 staan zes hosts centraal voor het programma van De Nieuwe Tuin. De hangouts vinden plaats rondom het idee van een daytime barbecue en trekken niet alleen nieuwe bezoekers aan uit het netwerk van de gastheren/vrouwen, maar betrekt ook huidige gebruikers.

Just Hanging Out #1
Maher al Sabbagh
Donderdag 11 juli   

Just Hanging Out #2
Manuela Goncalves Tavares 
Vrijdag 9 augustus 

Just Hanging Out #3
Hunna Blockparty Talents
Zaterdag 17 augustus 

Just Hanging Out #4
Charlie Koolhaas
Donderdag 22 augustus

Just Hanging Out #5
Festival Magia
Zaterdag 24 augustus 

Just Hanging Out #6
Malique Mohamud & Concrete Blossom
Zondag 25 augustus

datum
17/08/2019
tijd
13:00 – 18:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

BBQ€ 15,00

De Nieuwe Tuin
Frank Bruggeman en Hans Engelbrecht
Karlis Krecers

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Museumpark.

De Nieuwe Tuin is een samenspel van natuur en cultuur op het buitenterrein van Het Nieuwe Instituut. Het tijdelijke landschap van kunstenaar/ontwerper Frank Bruggeman en hovenier Hans Engelbrecht sluit aan op de groeiende belangstelling voor stadsnatuur.