Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Onaangeharkt, ongescript

Sinds 2015 is De Nieuwe Tuin, ontworpen en onderhouden door kunstenaar Frank Bruggeman en ecologisch hovenier Hans Engelbrecht, een veelgebruikte publieke plek rond Het Nieuwe Instituut. Architecten Afaina de Jong en Zaira Pourier (AFARAI) deden op verzoek van Het Nieuwe Instituut onderzoek naar het veelzijdige gebruik ervan met als doel de waarde ervan zichtbaar te maken en te ondersteunen. Ze hingen enkele weken rond, spraken met gebruikers en bezoekers en ontdekten de specifieke kwaliteiten van de plek. 

AFARAI stelt ‘het rondhangen’ voor als een alternatieve culturele praktijk die een lange traditie heeft in Rotterdam. De Nieuwe Tuin biedt hiervoor de juiste ruimte: onaangeharkt, ongescript, intuïtief en voortdurend in transitie. Dit in tegenstelling tot veel andere openbare ruimtes die voorgeschreven zijn en clean en die weinig ruimte laten tot eigenmaken. De crux van het programma is om juist dit ongescripte en het bestaande als uitgangspunt te nemen en dit te versterken zonder het te willen overnemen of te bepalen.

Hangouts

Just Hanging Out #1
Maher al Sabbagh
Donderdag 11 juli   

Just Hanging Out #2
Manuela Goncalves Tavares 
Vrijdag 9 augustus 

Just Hanging Out #3
Hunna Blockparty Talents
Zaterdag 17 augustus 

Just Hanging Out #4
Charlie Koolhaas
Donderdag 22 augustus

Just Hanging Out #5
Festival Magia
Zaterdag 24 augustus 

Just Hanging Out #6
Malique Mohamud & Concrete Blossom
Zondag 25 augustus

datum
11/07/2019
tijd
18:00 – 21:00
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Vrije toegang
Barbecue € 10,- via Eventbrite

 
De Nieuwe Tuin
Frank Bruggeman en Hans Engelbrecht
Karlis Krecers

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Museumpark.

De Nieuwe Tuin is een samenspel van natuur en cultuur op het buitenterrein van Het Nieuwe Instituut. Het tijdelijke landschap van kunstenaar/ontwerper Frank Bruggeman en hovenier Hans Engelbrecht sluit aan op de groeiende belangstelling voor stadsnatuur.