Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Tijdens de workshop Hoe smaakt het Museumpark worden vooral de smaakpapillen aangesproken en ontdekken de deelnemers hoe een stadspark smaakt. In het Museumpark worden eetbare planten verzameld waarvan de smaak wordt geconserveerd in een fles siroop.

Contemporary Wild

Het collectief Contemporary Wild bestaat uit twee jonge ontwerpers, Asnate Bočkis en Willem van Doorn, afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Zij zijn gefascineerd door de dualiteit tussen mens en natuur. Contemporary Wild werkt aan onderzoeksprojecten binnen het domein van het contextueel ontwerp. Met hun provocerende projecten stimuleren Bočkis en Van Doorn het autonome denken. Zij ontwikkelen strategieën om natuurlijke elementen in het stedelijke landschap op alternatieve wijze in te zetten.

datum
05/06/2016
tijd
13:00 – 15:30
taal
Nederlands/Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten & vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Max. 20 deelnemers
Kinderen welkom

De Nieuwe Tuin
Frank Bruggeman en Hans Engelbrecht
Karlis Krecers

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Museumpark.

De Nieuwe Tuin is een samenspel van natuur en cultuur op het buitenterrein van Het Nieuwe Instituut. Het tijdelijke landschap van kunstenaar/ontwerper Frank Bruggeman en hovenier Hans Engelbrecht sluit aan op de groeiende belangstelling voor stadsnatuur.