Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op de Internationale Dag van de Biodiversiteit organiseerde Het Nieuwe Instituut samen met het Natuurhistorisch Museum een aantal activiteiten. Hierbij kon iedereen ontdekken welke natuurlijke rijkdom er in het Museumpark verscholen ligt en hoe wij allen kunnen bijdragen aan een biodiverse stad.

Ecologisch hovenier Hans Engelbrecht gaf een rondleiding door De Nieuwe Tuin en laat de grote rijkdom aan plantensoorten zien.

Vanuit het Natuurhistorisch Museum vertrokken een stadsnatuurwandeling met stadsecoloog Remko Andeweg en een vogelexcursie met Wouter Moerland. 

Stadstuinwinkel STEK verkocht planten en gaf tips and tricks voor een bijenvriendelijke tuin.

Presentatie van Gewildgroei, een organisatie die een meer natuurlijke begroeiing in de stad wil stimuleren. Onder meer door middel van een variant op de klassieke stoeptegel, met daarin een gat waar planten doorheen kunnen groeien: gewildgroei.

Studenten van het Wellantcollege, Stedelijk groen en Natuurbeheer lieten zien hoe een haag kan worden samengesteld die aantrekkelijk is voor beesten en de biodiversiteit in de tuin stimuleert.

Kinderactiviteiten

In een tijdelijke dierentuin konden kinderen onder deskundige begeleiding bodem- en waterdieren vangen die enkele uren tentoongesteld worden. Of zaadbommen maken. Met verfrissende bloemenlimonades van de Bloesembar en nog veel meer lekkers.

Kijk op denieuwetuin.hetnieuweinstituut.nl voor meer info over het programma en de activiteiten. Partners: Natuurhistorisch Museum, Bloesembar, Gewildgroei, STEK Stadstuinwinkel, PlantVierkant, Wellantcollege, Nextcity.

 

datum
22/05/2016
tijd
09:30 – 18:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut,
Museumpark 25,
3015 CB Rotterdam

 
De Nieuwe Tuin
Frank Bruggeman en Hans Engelbrecht
Karlis Krecers

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Museumpark.

De Nieuwe Tuin is een samenspel van natuur en cultuur op het buitenterrein van Het Nieuwe Instituut. Het tijdelijke landschap van kunstenaar/ontwerper Frank Bruggeman en hovenier Hans Engelbrecht sluit aan op de groeiende belangstelling voor stadsnatuur.