Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Huis Sonneveld

De tuin van Huis Sonneveld is in 1933 aangelegd door architecten Brinkman en Van der Vlugt. Zij waren een van de eersten die een tuin ontwierpen die vorm gaf aan de functionalistische ideeën van het Nieuwe Bouwen. In de jaren dertig vormde de tuin met zijn strakke belijning een natuurlijke overgang tussen het privé-domein van de familie Sonneveld en het open landschap van het Land van Hoboken.

De Nieuwe Tuin

De Nieuwe Tuin heeft inmiddels vier seizoenen doorlopen. Het hondenuitlaatveldje van toen, is een levendige publieke ruimte geworden met een ecologisch systeem van kruiden, struiken, vogels en dieren. Kunstenaar/ontwerper Frank Bruggeman en ecologisch hovenier Hans Engelbrecht legden de tuin aan in het voorjaar van 2015 op het buitenterrein van Het Nieuwe Instituut. Hun ontwerp is een pleidooi voor een stedelijk groenbeheer op ecologische basis met ruimte voor verwildering.

Frank Bruggeman geeft op zondag 12 juni rondleidingen tussen 13:00 en 16:00 uur. Lekkernijs maakt ter plekke sorbetijs geïnspireerd op planten en kruiden uit De Nieuwe Tuin.

datum
11/06/2016
tot
12/06/2016
 
 
locatie

Huis Sonneveld
Jongkindstraat 12
Rotterdam

toegang

Kaartverkoop vanaf 7 mei via Verborgen Tuinen
www.verborgentuinen.nl/

De Nieuwe Tuin
Frank Bruggeman en Hans Engelbrecht
Karlis Krecers

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Museumpark.

De Nieuwe Tuin is een samenspel van natuur en cultuur op het buitenterrein van Het Nieuwe Instituut. Het tijdelijke landschap van kunstenaar/ontwerper Frank Bruggeman en hovenier Hans Engelbrecht sluit aan op de groeiende belangstelling voor stadsnatuur.