Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

 

Op 10 mei opent Het Nieuwe Instituut een tijdelijk stadslandschap: De Nieuwe Tuin. Ook levert kunstenaar/ontwerper Job Wouters de laatste muurschildering uit een serie van zes op in het kader van zijn interventie reeks Huis in een witte tutu. Het Nieuwe Instituut nodigt u van harte uit voor de feestelijke opening van De Nieuwe Tuin en de finissage van Huis in een witte tutu.

datum
10/05/2015
tijd
13:00 – 17:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

Opening De Nieuwe Tuin

Begin maart is de aanleg begonnen van De Nieuwe Tuin op het buitenterrein rond Het Nieuwe Instituut. Kunstenaar en ontwerper Frank Bruggeman en ecologisch hovenier Hans Engelbrecht hebben een plan ontwikkeld waarbij de strook gras langs de Jongkindstraat wordt omgevormd tot een groene ontmoetingsruimte. Daarnaast wordt de waterpartij voor het gebouw met riet en waterzuiverende moerasbeplanting tot leven gewekt. Met de tijdelijke tuin levert Het Nieuwe Instituut een bijdrage aan het debat over het beheer van de openbare ruimte in de stad. 

Finissage Huis in een witte tutu

Kunstenaar en ontwerper Job Wouters was vanaf december 2014 verantwoordelijk voor een serie schilderachtige interventies in en op het gebouw van Het Nieuwe Instituut. Onder de titel Huis in een witte tutu maakte hij typografische en taalkundige knipogen naar het programma van Het Nieuwe Instituut. Op 10 mei werkt hij aan de laatste muurschildering uit een reeks van zes en wordt dit project feestelijk afgesloten. Huis in een witte tutu #6 zal tot eind mei te zien zijn.

Feestelijk programma vanaf 13.00 uur

Job Wouters maakt zijn laatste muurschildering in de foyer van Het Nieuwe Instituut. In De Nieuwe Tuin presenteert kunstenaar Henriëtte Waal Het Nieuwe Tuinbier: een kruidig lentebier met paardebloem, gebrouwen in haar Buitenbrouwerij tijdens Museumnacht010. Schrijver Sanneke van Hassel draagt een kort verhaal voor dat ze speciaal voor De Nieuwe Tuin schreef. Verder is er muziek van de Neutral Ground Brass Band, verzorgt Pien’s Veldkeuken hapjes geïnspireerd op De Nieuwe Tuin en is er een workshop zaadbommen maken voor kinderen door de Dakakkers in samenwerking met het Rotterdams Milieucentrum.

De Nieuwe Tuin
Frank Bruggeman en Hans Engelbrecht
Karlis Krecers

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Museumpark.

De Nieuwe Tuin is een samenspel van natuur en cultuur op het buitenterrein van Het Nieuwe Instituut. Het tijdelijke landschap van kunstenaar/ontwerper Frank Bruggeman en hovenier Hans Engelbrecht sluit aan op de groeiende belangstelling voor stadsnatuur.